11 Şubat 2014 Salı

Kartepe'den Pazarçayıra Yaban Adımlar

Geçtiğimiz hafta sonu Kuzuyayla'dan, Altıoluk , Karaoluk Yaylaları parkurunu takip ederek Nisan ayında lapa lapa yağan, bazen tipiye dönüşen kar eşliğinde güzel bir yürüyüş yaptık.  Baharın geç geldiği Kartepe'nin yüksek yaylalarındaki Dağ laleleri, çiğdemler ve karlar altında uyanmaya başlayan binbir çiçek eşliğinde yolumuza devam ettik. Kuzuyayla sapağında başlayan Kış uykusundan uyanmış bir ayının izlerini takip ederek Altıoluk yaylasına ulaştık.
Ani bastıran tipi nedeniyle önce yaşlı bir kayının altına, ardından yıldırım düşme riskine karşı bir barakaya sığındık. Yaban Hayat Fotoğrafçısı Ümit Malkoçoğlu’nun pişirdiği öğlen yemeğimizi yedik.
Farelerin kışın kar altında kazdığı tünelleri hayretle incelerken önümüzde tombul, kısık gözlü bir yaramaz belirdi.
İlk defa karşılaştığım bu türü fotoğraflamak için önce derin bir nefes ,ardından hedefe odaklanıp netleme ve gözden kaybolana denklanşöre abandım.. Kısa bir karşılaşma olsa da birkaç karenin net olmasının mutluluğu paha biçilemez..


Kısa Kulaklı Kır faresi gibi ender rastlanan biri türü kayıt altına aldığımızdan habersiz Ümit Hocam’la tür tanımı hakkında tartışarak yola devam ettik.
 Yol boyunca karşılaştığımız Ayı, Kızıl Geyik ve Tilki vd.. yaban hayvanlarının izlerini fotoğraflayarak ilerledik..
Kartepe’nin güney yamacında kalan Karaoluk yaylası   yaşlı göknarlarını sarmış gri bulutlarla karşıladı bizi..Pınardan fışkıran buz gibi suyundan içip mola verdik..
Akşamın kızıl bulutlarının üstünde Göknar,ardıç  meşelerin arasında şakıyan baştankaralar, ve objektiflerimize güzel kareler vere Kızıl Şahinler eşliğinde  Kartepe Pazarçayır İzcilik ve Doğa SPorları merkezine ulaştık. 10 km lik bir yürüyüşün ardından sobanın başında izcilerin sıcak sohbetiyle günün yorgunluğu atma fırsatı bulduk.
                                                                                           8-Nisan 2012





 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder